Sverige mot VM

Det blev efter VM-kvalmatchen mot Österrike klart att Sverige, oavsett förlust i den sista kvalmatchen mot Tyskland (något det också blev 3-5), var klart för playoff där de bästa grupptvåorna möts för att avgöra vilka som får de sista platserna i VM nästa sommar. Sverige har nu blivit lottade att möta Portugal.

Att det blev Portugal ser många som en mardrömslottning eftersom man i laget har flera världsspelare, inte minst Christiano Ronaldo som av många anses som världens bäste spelare.  Men sett till historien så har Sverige faktiskt plusstatistik på Portugal och dessutom så finns ju en viss Zlatan Ibrahimovic i högform i laget.

Den första matchen spelas den 15:e november i Lissabon och returmötet i Stockholm den 19:e. Att det blir tuff utmaning är det inga tvivel om, men möjligheten finns utan tvivel.