Superettan

Superettan är den division i fotboll som kommer efter Allsvenskan för herrar. Det var under 2000 som Superettan grundades och har sedan början fått ett stort intresse. Det handlar totalt om 16 lag som möts två gånger vardera. Några av dem är bland annat IF Brommapojkarna, Degerfors IF, Assyriska FF, Mjällby AIF. Lagen spelar på arenor som Gamla Ullevi i Göteborg, Stora Valla i Degerfors och Södertälje Fotbollsarena.

När serien väl är över för året spelas det ytterligare matcher, så kallade kvalmatcher, om att få komma in i Allsvenskan, något som är eftertraktat bland samtliga klubbar. De två lagen som kommit bäst till i serien kommer automatiskt upp till Allsvenskan. Vad gäller det tredje bästa laget i årets Superetta så kommer det att få spela mot ett av de sämsta lagen i årets Allsvenska serie. På så vis har även lag i Superettan goda chanser för att spela i Sveriges högsta liga och kvaliteten på spelet höjs.

Superettan alstrar spelare som senare nått elitnivå och som antingen spelar i Allsvenskan i Sverige eller i de största klubbarna i Europa och övriga världen. Även om det handlar om en serie under Allsvenskan kan man ändå beskåda högklassig fotboll när man besöker en match.