Ställningen i Premier League hittills

En liten bit in på säsongen och vad passar då bättre än att ta en liten titt på ställningen i den engelska högstadivisionen, Premier League.

Stamford-bridge

Chelsea har inlett bäst

Vad kan man då säga om den kanske allra bästa ligan i Europa hittills. Man har hunnit med att avverka 14 matcher i serien och man kan säga att det hittills finns både positiva och negativa överraskningar. Till att börja med så verkar det som att Chelsea har för avsikt att göra processen kort med de andra lagen denna säsong.

Man har ännu inte förlorat någon match och har hela 11 vinster på de 14 inledande matcherna – imponerande. Ska man se Premier League i år så är det definitivt Stamford Bridge som är förstavalet om man nu inte har några andra lagsympatier.

Positiva och negativa överraskningar

Om vi först tar en titt på positiva överraskningar – eller åtminstone positiva starter, så är det förstås legitimt att inleda med fjolårets fiaskolag Manchester United. Efter sina 14 inledande matcher så ligger man på en fjärdeplats och är på nytt ett lag som är med och slåss i toppen. Detta är kanske inte någon överraskning som sådant, men det är noterbart att United verkar vara tillbaka på banan efter förra säsongens totalfiasko.

Den allra positivaste överraskningen som verkligen är en överraskning också, det är givetvis Southampton, som efter att på nytt ha etablerat sig som ett mittenlag i Premier League, denna säsong har chockat alla och ligger på tredje plats efter 14 matcher. Southampton kommer alltså att spela Champions League nästa säsong om detta håller i sig – känn på den ni.

De två största besvikelserna hittills får man nog säga vara Liverpool och Tottenhams inledningar på säsongen. Bägge lagen har 20 inspelade poäng, men känslan är att det saknas en hel del krut i dessa lag. Mest påtagligt blir det såklart i Liverpool som förra säsongen sånär kunde knipa ligatiteln, men som snuvades på den i sista stund av Manchester City. Utan att överdriva så kan man säga att Luis Suarez är saknad på Anfield Road.