Spela fotboll på skidor

5042462-cross-country-ski

Vad får du om du blandar ihop två av de mest populära sporterna i Sverige och lägger till lite snö? Jo, den nya sporten fotboll på skidor! Har du inte provat på denna galet roliga sport än så kan vi rekommendera dig att göra det. Lite skidvana krävs dock då det inte är det allra lättaste att spela fotboll med skidor på fötterna. Lyckas man få in rätt snits är det dock en riktigt rolig sport.

Vad behövs?

Det första du bör tänka på är självfallet att ha ett lag och att det finns snö. Sedan är det förstås även viktigt att du har ett par skidor som är i gott skick. För att bli den bästa liraren är det viktigt att ha koll på din utrustning och skidorna bör vara vallade. Med hjälp av vallning får du ett bra fäste och glid på skidorna – båda är viktiga när du lirar fotboll på skidor.

Regler

Vad gäller reglerna så fungerar de ungefär på samma sätt som i streetfotboll, skriver Nyheter24. Det är självklart även en fördel om du har stått på ett par skidor tidigare och behärskar de viktigaste teknikerna så som hur du svänger eller hoppar med skidor. På Nyheter24 kan du också kolla in en video som visar hur fotboll på skidor spelas.

Börja spela fotboll på skidor

Är du nyfiken på att testa denna nya spännande sport? Dra ihop kompisgänget, valla era skidor, se till att ni är rätt utrustade och ta med er fotboll och fotbollsmål till skidbacken. Sedan är det bara att köra igång. Tänk på att alla deltagare bör vara duktiga skidåkare för att det ska bli något av det hela. Ta även tid på er att öva innan ni börjar spela på riktigt!