Liverpool rules?

Av någon, eller kanske egentligen många olika anledningar, har den anrika engelska fotbollsklubben Liverpool ett fantastiskt stort stöd av tusentals svenska supportrar. I Sverige älskar vi bokstavligt talat Liverpool, en kärlekssaga som bara tycks växa sig starkare och starkare, år för år.

Liverpool FC är en fotbollsklubb i den engelska högstaligan Premier League och mycket tyder på att det i Sverige är det engelska fotbollslag som allra flest fotbollssupportrar håller på. Man ska dessutom ha det väldigt klart för sig att detta inte handlar om några struntsiffror. Extremt många svenska fotbollssupportrar följer dagligen utvecklingen i Premier League och det finns helt klart svenska fans till varenda lag i ligan.

Frågan är varför just Liverpool blivit så stort bland oss svenskar? Handlar det om de åren då de totalt dominerade ligan, något som fortfarande genererar svallvågor in i fotbollsfansens hjärtan? Handlar det om att Glenn Hysén hade tre briljanta säsonger i klubben som lämnat djupa svenskspår efter sig? Eller handlar det helt enkelt om att den anrika klubben alltid behandlat sina spelare och supportrar på ett högst föredömligt sätt? Ja, vad det helt bror på kan vi faktiskt inte helt svara på, men vi är nästan säkra på att det rör sig om en blandning av allt detta, samt mycket mer.

Något som också lär spela en väldigt stor roll är arvet från andra svenskfans. Far och/eller mor för traditionen att hålla på klubben ner till nästa generation och under resans gång ledar alltså detta till en ständigt växande skara fans. Ja, inte tusan är det konstigt att Liverpool shopparna går på högvarv? Hur det än ligger till så är vi säkra över att Liverpool är oerhört stolta över det faktum att man har så pass många av er läsare som fans som man faktiskt har. Något annat skulle vara helt från vettet!