Kampen om förstaplatsen

shutterstock_106371662

Allsvenskan kommer att vara avgjord om bara lite mer än en dag, och efter det har vi en ny svensk mästare, frågan är bara vem det egentligen blir?

Alla som följer allsvenskan har nog har ögonen spända på toppen då endast tre poäng skiljer första och tredje platsen i ligan. Lagen som nu står i rampljuset är IFK Norrköping och IFK Göteborg. AIK kommer in på tredje plats, men eftersom målskillnaden är så stor har de en så liten chans att vinna är det tyvärr inte är värt att gå in på detalj vad de skulle behöva åstadkomma för att vinna.

Ett enda poäng skiljer dessa två lag åt, Norrköping ligger på 63 poäng och Göteborg på 62, men eftersom Göteborg har betydligt bättre målskillnad så måste Norrköping ta minst lika många poäng som Göteborg för att kunna vinna. Problemet är dock med de två matcher som vi nu alla väntar på.

Göteborg kommer att möta Kalmar FF, som ligger på 13:e plats, och det anses av alla att vara en mycket lätt vinst för Göteborg.

Norrköping har dock inte haft samma tur i sista veckan. Det kommer nämligen att möta de regerande mästarna Malmö FF som ligger på fjärde plats. Detta kommer nog att vara en betydligt tuffare match och det är faktiskt många som verkar ha Malmö som något av en favorit i denna, även om det inte är med stor marginal.

Oddsen är nog därför att Norrköping kommer att behöva vinna sin match för att kunna ta hem titeln imorgon. Allt är väldigt spänt just nu i både dessa lagen och vi förväntar och att få se dem jobba ordentligt för att komma hem med titeln svenska mästare.

För mer information och de senaste nyheterna kan man alltid besöka Allsvenskans officiella hemsida.