Inför EM 2016

fotboll_404101330

fotografos / Shutterstock.com

Den 10 juni drar det äntligen igång och efter den 10 juli har vi korat årets europeiska mästare i fotboll. Det kommer att bli en hård kamp och gruppspelen kommer att göra detta till mycket intressanta tolv dagar.

Det har varit en lång väntan ända sedan vi i mitten av december förra året fick veta vilka lag som hamnade i vilken grupp. Det fanns många olika lag Sverige kunde ha hamnat med och medan det kunde ha sett värre ut för oss hade det även helt klart kunnat se bättre ut.

Både Italien och Belgien förväntas prestera riktigt bra i EM i överlag, vilket ju betyder att gruppspelen kommer att vara något av en uppförsbacke för våra landsmän. Många av de sajter som arbetar med sannolikheterna i fotboll ger odds på omkring sex mot ett att Sverige vinner sin grupp, medan Belgien får omkring två mot ett och Italien ligger runt tre mot ett. Men man ska inte misströsta. Hur resultatet än kommer att se ut för Sverige i årets EM kommer vi mest troligt få se en hel del fantastisk fotboll spelas under loppet av en månad.

Känner man sig riktigt patriotisk finns det fortfarande chansen att köpa biljetter till någon av Sveriges matcher i gruppspelet. Måndagen den 13 spelar de mot Irland, fredagen den 17 möter de Italien och den onsdagen den 22 är det Belgiens tur att få möte de gula och blå.

Många kommer ju dock att se matcherna här i Sverige. Då kan man istället rekommendera att man gör dessa dagar till ordentliga hemmakvällar eller kanske till och med en afton på sin lokala sportbar. Många matcher kommer att sändas lägligt under middagstid så detta passar ju ypperligt in.

Men lite till måste vi ändå vänta. Det är bara att hoppas att maj går ganska snabbt förbi. Vill man läsa mer om EM fram till dess är det bara att besöka em-fotboll.se.