Hitta din sport och idrott – börja med hockey

Att träning är bra för hälsan vet vi alla. Att det dessutom finns en uppsjö av olika träningsformer vet vi också. Så hur kan du hitta de som passar dig bäst? Prova dig fram!

Träning får dig att må bra

Du som tränar mår bättre. Till exempel är barn och ungdomar som rör på sig regelbundet mindre deprimerade, trivs bättre i skolan och har bättre självkänsla. Detta är något som även gäller dig som är vuxen.

Ishockey – en lagsport

Det finns flera anledningar till att hockey är en av de mest populära sporterna i Sverige. Det är en sport där du är väldigt aktiv. Du får lära dig teknik men framförallt är du aldrig still under träningarna. När du tränar i grupp stärker det dessutom din motivation. Du får möta både med- och motgångar tillsammans med andra som du bygger relation till under träningarna. Ishockey är dessutom en sport för alla och du måste inte spela matcher. Oavsett om du vill spela i NHL eller om du nöjer dig med att passa lite puck på närmaste is behöver du utrustning. Du kanske upplever det som mycket att tänka på med skridskor, skydd och kläder men allt kan handlas online. Många klubbar anordnar även köp- och säljdagar för begagnad utrustning.