De bästa spelarna just nu

SpelareDet debatteras ofta vilka som  är världens absolut bästa fotbollsspelare. Oftast så är detta dock subjektiva val utifrån vilken spelare man tycker bäst om. Vi tänkte dock försöka göra en kort objektiv lista på hur den borde se ut just nu – för den är i ständig förändring.

1. Lionel Messi – Oavsett form eller tid på säsongen så finns det ingen som kan rankas över Messi på den här listan. Utan att glänsa och i en match där Barcelona var riktigt usla i jämförelse med sin normala standard så gjorde ändå Messi ett briljant mål ur ett svårt läge när man spelade 1-1 mot Milan i Champions League tidigare i veckan.
  2. Zlatan Ibrahimovic – Objektiv lista sa vi och objektiv är den. Men hade inte Messi varit den han är så hade Zlatan just nu utan tvivel varit nummer ett på listan över världens just nu bästa spelare. Efter att på egen hand tagit Sverige till playoff för att ta sig till VM, så har han öst in mål för sitt PSG. I senaste Champions League-matchen stod han för inte mindre än fyra mål(!) det ena en riktig kanon från 25 meter som är bland det värsta man sett. Röster runtom i fotbollsvärlden höjs nu och kallar Zlatan för världens i nuläget bäste anfallare. Sportcommunityn Svenskaspelare.com nöjer sig kort och gott med denna bild med avsikten att berätta för Portugal att man som allra minst kommer att få käka upp fotbollsskor om man ska ha en chans mot Zlatans våldsamma framfart de senaste veckorna. Vi får hoppas att formtoppen håller i sig, för då är nog chansen till en VM-biljett ganska stor.
  3. Christiano Ronaldo – Det som dock oroar inför VM-kvalets playoff-spel är den form som också Portugals store stjärna, Christiano Ronaldo visat upp på sista tiden. Samtidigt som Zlatan gjorde sina fyra mål borta i Belgien, så gjorde Ronaldo två stycken vilket förutom helt ofattbara sju mål på tre Champions League-matcher, också innebar att han gick förbi Ruud Van Nistelrooy och tog över platsen som den meste målgöraren i turneringens historia (just nu 57 mål). Håller portugisens form i sig så kommer den svenska svajiga backlinjen ha ett stort problem att lösa när det i november är dags för de två avgörande matcherna om vilket av lagen som ska ta sig till världsmästerskapen i Brasilien nästkommande sommar.