Capital One Cup 1/3/15

Capital One Cup är som många säkert vet en utslagstävling för de topp 92 fotbollsklubbarna i både England och Wales.

English football

Värd för 2014-15 cupen är Manchester City som slog Sunderland med 3-1 i förra säsongens final på Wembley den 2:a mars 2014.

Första omgången hade avspark den 11:e augusti 2014 och bestod av en nord/syd split med endast regionala lag som spelade mot varandra. Nyligt ankomna till topp 92 gruppen var Luton Town och Cambridge United som kommit upp från League Two.

Nyligen spelades semifinalerna Liverpool mot Chelsea och Tottenham Hotspur mot Sheffield United.

Chelsea tog ledningen 18 minuter in när belgaren Eden Hazard gjorde sitt 12:e den här säsongen. Allt hade dock inte sett så bra ut om det inte vore för Chelseas målvakt Thibaut Curtois, han gjorde en rad fina räddningar som lät dem hålla ledningen en stor del av matchen. Men en timme in tog sig Sterling förbi Chelseas försvar och kvitterade för Liverpool.

I deras andra match var det Branislav Ivanovic som var Chelseas hjälte och satte i övertid det enda målet på hela matchen. Detta innebär att Chelsea tar sig till finalen i denna cup för första gången på sju år.

Första matchen mellan Tottenham Hotspurs och Sheffield United var det också bara ett mål som gjordes, det var Andros Townsned som därför tog hem den första matchen för Tottetham Hotspurs.

Den andra matchen var betydligt mer målrik, Sheffield United ledde ett tag med 2-0 i mål och det såg mörkt ut för Tottenham Hotspurs. Men ut från ingenstans kom avbytaren Che Adams som på sina första fem minuter på plan lyckades kvittera med två mål åt sitt lag. Efter 88 minuter var det dock Christian Eriksen som avslutade matchen åt Tottenham Hotspurs och de gick vinnande ur matchen med 3-2.

Den 1:a mars spelas finalen på Wembley och det finns fortfarande chans att åka och se den för den som är intresserad. Matchen sparkar av kl 16:00 och det ser ut som att det kan bli en tuff och underhållande match mellan Chelsea och Tottenham Hotspurs. Det blir helt enkelt ett måste att se för fotbollsfans, varse man ser matchen från läktaren, soffan eller på sin lokala sportbar.