Bästa lagen just nu

Just nu i början av maj är kanske den allra mest intensiva i fotbollseuropa då de allra största ligorna är inne i slutfasen och mästare i bland annat England, Tyskland, Italien och Spanien ska koras. Senare under månaden väntar dessutom en stekhet Champions League-final.

Vi har tidigare skrivit om de bästa fotbollsspelarna i Europa och nu är det således hög tid att också skriva om de bästa lagen.
Det var längesedan avslutningen av engelska Premier League varit så het som den varit i år. Länge såg det ut som att Liverpool äntligen skulle kunna ta hem guldet, men på senare tid har Manchester City spelat bra och med en omgång kvar leder man med två poäng till godo mot just Liverpool. Oavsett om Liverpool eller Manchester City står som segrare av Premier League så tillhör de definitivt två av de bästa lagen i Europa i dagsläget.

Franska ligan har sedan länge i praktiken varit avgjord då Paris Saint-Germain med Zlatan Ibrahimovic i spetsen dominerat under hela säsongen. Med två omgångar kvar att spela kunde man titulera sig franska mästare för andra året i rad.

Europas hetaste liga just nu är utan tvekan den spanska och här hittar man definitivt också några av kontinentens bästa lag. Normalt handlar spansk fotboll i stort sett mest om Real Madrid och Barcelona, men den här säsongen har Atletico Madrid utmanat de två storlagen i toppen. Med ett par omgångar kvar att spela leder laget till och med La Liga med tre poäng före just Barcelona.

Om några veckor har Atletico Madrid dessutom chans att ta hem den europeiska mästartiteln när man mäter ärkerivalen Real Madrid i finalen av Champions League. Det lag som vinner den matchen kan definitivt titulera sig som Europas bästa fotbollslag.