Baseball i Sverige och USA

Det har sedan 1912 spelat baseboll i Sverige, redan 1904 så har man bildbevis hos Göteborgsposten som visar på att sporten fanns på den tiden. Sedan 1963 så har det delats ut pris till Svenska mästare genom den elitserie som startats inom baseboll. I elitserien så skiftar antalet lag och har som mest varit nio lag.

Så klart så har sporten en större popularitet i USA där den kommer ifrån. På andra sidan Atlanten så finns serien MLB med lag som New England Patriots, New York Giants och Boston Red Soxs för att nämna några. Denna Nordamrikanska liga innhehåller även ett lag från Kanada, nämligen Toronto Blue Jays. För dig som älskar Baseball så kan du hitta ett brett sortiment av supporterprylar hos sajten Gameday. Det kan vara kepsar, hoodies och sweatshirts men också jackor, mössor och väskor. För dig som en stor supporter till något MLB lag så är denna sajt något som du verkligen har nytta av.

Tack vare den pandemin som rått och råder i vårt land och världen över så har ju all sport blivit drabbar. Inga matcher har kunna spelat och seriespel har skjutits på. Dock så har det spelats en del baseboll i Sverige under året och du kan följa statistiken på spelade matcher här. Det blev Sölvesborg som stod som Svenska Mästare 2020, vilket du kan läsa om här. Nu får de ta nya tag inför kommande säsong av elitserien 2021 och vi hoppas att pandemin tar slut så vi som vanligt kan besöka arenor och spelplatser för baseboll och annan sport i vårt avlånga land.